Animonda Carny a Rafiné

RafinéPokud jste četli některé z mých předchozích článků, tak víte, že moje kočka Míša je pěkně vybíravá a že stále hledáme krmivo, které bude kvalitní a zároveň nad ním nebude ta moje princezna ohrnovat čumáček.

Už se mi totiž stalo, že jsem koupila prémiové krmivo s nejvyšším podílem masa nebo velkými kousky ryb, které má jinak ráda a přesto, že se jednalo o kvalitní krmivo, tak zůstalo bez povšimnutí ležet v misce. Kvalita vždy neznamená, že to bude vašemu kočičímu miláčkovi také chutnat. Kočky jsou totiž ostražité pokud se jedná o změny a u krmení to snad platí ještě víc. Když jí dám něco nového, tak to vždy poctivě očichá, pak se toho ještě dotkne packou, kterou si olízne a až to přejde tímto testem, tak se do obsahu misky pustí. Pokud má krmivo nějakou jinou strukturu, než to, na které je zvyklá, tak se na něj dívá jakoby nevěděla co s ním (hlavně pokud jsou to třeba výrazně větší kousky ryby).

RafinéNa doporučení jsem zkoušela např. konzervičky Carny s vysokým podílem masa, ale výhra to byla jen tak napůl. V obchodě totiž nebylo jasně uvedeno, že se jedná v podstatě o paštiku. Tu moje kočka moc nemusí.  Takže krůtí a kuřecí konzerva jí neokouzlila ani malinko. Jenom obsah očichala a odkráčela pryč. Paštiku jsem nechala v misce, ale ani po pár hodinách o ní nejevila vůbec zájem. Lepšího výsledku jsem dosáhla s hovězí konzervou. Ze začátku se i na tu tvářila nedůvěřivě, ale když jsem jí nabízela krmení z ruky, tak se nechala přemluvit a nakonec to vypadá, že jí chutná, stejně tak jako krevetová varianta.

Protože vím, že se jí zavděčím kapsičkou, ve které jsou ne jenom masové kousky, ale i želé, které miluje, tak jsem vyzkoušela i kapsičky Animonda Rafiné a vypadá, že jsem se jí trefila do chuti. Z misky zmizely velice rychle. Dle informací na obalu obsahují 40 % masa z pečlivě vybraných druhů mas, jsou bez umělých ochucovadel a konzervačních látek, bez sóji a cukru a s přírodním taurinem. Jsou dostupné i ve variantě se šťávou, ty možná vyzkoušíme příště.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.